Rozenbottelolie

Rozenbottelolie of “Rosa Mosqueta” wordt geperst uit de zaden van de rozenbottel (rosa rubiginosa), de vrucht van de wilde roos.
Maar liefst 80% van de inhoudsstoffen bestaat uit essentiële vetzuren. Een zeer hoog gehalte aan alpha-linoleenzuur en ook het aanwezige linolzuur maken deze olie waardevol voor de huidverzorging. Rosa mosqueta bevat tevens bètacaroteen, lycopeen, het mineralen magnesium, maar ook trans-retinolzuur (een actieve vorm van vitamine A). Trans-retinolzuur wordt tegenwoordig veel in cremes gebruikt tegen huidveroudering, bevordert celvernieuwing en de collageenproductie en vervaagt pigmentvlekken Onderzoek* heeft uitgewezen dat het effectief is in de stijd tegen rimpels.
 
Deze mooie oranje olie wordt tegenwoordig veel ingezet voor het herstel van beschadigde huid en tegen littekenvorming. Bestaande littekens vervagen, zelfs als ze al wat ouder zijn. Couperose- en acneklachten verbeteren ook aanzienlijk door het gebruik van rozenbottelolie. Het huidbeeld wordt over het algemeen gladder en frisser. Het voelt elastischer aan en de doorbloeding van de haarvaatjes verbetert.
 
*Dermatologen hebben de werking van Rosa Mosqueta wetenschappelijk getest. Het Spanish Journal of Dermatology heeft de resultaten van een onderzoek naar de regenerende eigenschappen van de olie gepubliceerd. Gedurende 28 maanden werden 122 patiënten getest. De resultaten lieten zien dat de olie littekens vervaagt: in meer dan 90% waren de littekens ontstaan door een operatie, ongelukken of laserbehandeling. Na zes maanden waren ze zo goed als verdwenen. Ze namen geleidelijk de kleur aan van de omliggende huid. Bij littekens ontstaan door acne waren de resultaten zelfs nog beter.
 
Innamen van rozenbottelolie
 
Rozenbottelolie innemen lijkt niet erg aantrekkelijk, maar uitgaande van de inhoudsstofffen zou je moeten zeggen dat het een essentiëel onderdeel is van onze dagelijkse maaltijd. Pranarom heeft capsules in zijn assortiment zitten die 100% zuivere rozenbottelolie bevatten: makkelijk om in te nemen en je krijgt de juiste dosis binnen.
 
Aanbieding: rozenbottelcapsules Pranarom  €12,80.
 
Een doosje bevat 40 capsules.