Welke geuren zijn er ter beschikking en hoe kiezen we de juiste geur?

 

De gekozen geur is bepalend voor de stemming en uitstraling binnen uw bedrijf of instelling.

 

Er zijn heel veel etherische oliën en door de te maken combinaties, zijn er oneindig veel geuren te maken.

 

We gaan als volgt te werk:

u geeft aan wat u denkt dat het bedrijf nodig heeft en wij zoeken samen de geur uit die u in gedachten heeft. Bijvoorbeeld: u heeft een schoonheidsinstituut waar ook kleine ingrepen gedaan worden, zoals injectables of botoxinjecties. Men kan dan denken aan een heerlijk luxe geur, maar ook iets wat geruststellend kan werken. Er kan dan een combinatie gemaakt worden van oliën die beide eigenschappen in zich verenigen of elkaar aanvullen.

 

Een ander voorbeeld is een huiskamer in een verzorgingshuis. We kunnen dan denken aan een geur waarbij de, waarschijnlijk overwegend oudere bewoners, een mooie associatie hebben. Dat kan lavendel zijn, maar ook een frisse sinaasappelgeur.

De spoelkeukenlucht kan onderdrukt worden met de etherische oliecitroengras, wat echt bij kan dragen tot een betere werksfeer!

 

Bij grote bedrijven kan men een etherische olie op het filter van de airconditioning sprayen. Ravensaraolie helpt bij griepperiodes besmettingen voorkomen. Als men na de lunch wat dreigt in te dutten kan men op een afdeling hyssopolie verdampen via een “streamer”.

 

Hieronder nog enkele voorbeelden van heerlijke geurcomposities.

 

Fresh lavender: een heerlijk rustgevende lavendelcompositie met een frisse ondertoon.

English rose: een compositie uit verschillende rozenoliën. Het doet denken aan vroeger, toen de rozen nog echt geurden.

Vetiver/ylang ylang: een wat zwoele geur, die aan tropische nachten doet denken.

Waterflowers: een frisse, groene, wat nostalgische geur die heel rustgevend werkt.

Green jasmin: de zoete geur van jasmijn met een frisse, zachte noot.

Sweet incense: voor een wat meditatieve sfeer. Een heerlijke geur die geschikt zou kunnen zijn voor speciale weekenden om weer tot jezelf te komen. Of voor begeleiding van yogalessen, tai chi enz.