Wat voor klachten behandel ik met aromatherapie?

Pijnbestrijding, spanningsklachten, het versterken van het immunsysteem bijvoorbeeld bij steeds terugkerende griepverschijnselen of verkoudsheidsklachten: enkele voorbeeld van de vele mogelijkheden.

Doordat er een zeer ruime keuze is aan etherische oliën die allemaal een specifieke eigenschap hebben, is de keuze groot. Als je de oliën ook nog eens met elkaar combineert, heb je wat men noemt een ‘synergie’. Dit wil zeggen dat de eigenschappen elkaar versterken.
Ik ben voornamelijk gericht op pijnbestrijding en ontspanning. Ik heb inmiddels ruime ervaring opgedaan met de behandeling van gewrichtsklachten b.v.: Artrose, jicht en nek- en schouderklachten.

Er staan veel oliën tot onze beschikking, die de spanningsklachten kunnen verlichten of minderen. Denk aan ondersteuning bij gebrek aan zelfvertrouwen, postnatale depressie, concentratiestoornissen, gevoelens van onrust of paniekaanvallen. Ook voor spanningshoofdpijn is een speciale techniek ontwikkeld met een etherische olie en massage, waar veel mensen baat bij blijken hebben.

Ook bij luchtwegaandoeningen zoals bijholteontstekingen of een zware verkoudheid geven etherische oliën verlichting. Zo zijn er oliën die uitstekende slijmoplossende eigenschappen hebben of die verzachtend werken bij hoestbuien. Doordat veel oliën ook een antiseptische werking hebben, kunnen deze klachten breed aangepakt worden.

Als je regelmatig ziek bent kan het immuunsysteem best een beetje hulp gebruiken. De meeste oliën hebben ook een antimicrobiële werking en er kunnen bij een heersende griep een aantal oliën goed ingezet worden doormiddel van verdamping.

Samen kijken wij wat het beste bij je past en kiezen op basis van de aard van de klacht en van je persoonlijkheid een behandeling uit. Niemand is standaard, dus er is geen standaard behandelmethode.

Goede en verantwoorde voeding speelt ook een grote rol in het dagelijkse leven. Daarom kunt u bij mij ook terecht voor voedingsadviezen.

In de meeste gevallen kan aromatherapie een prima middel zijn om klachten te behandelen, maar kan ook als ondersteuning dienen bij een reguliere behandelingen.

Aromatherapie kan nooit een huisarts vervangen, dus bij aanhoudende klachten eerst een dokter raadplegen.

Het is ook mogelijk een persoonlijk parfum te laten samenstellen. Het mooie aan een parfum, gemaakt van oliën die helemaal bij jou passen, is dat deze helemaal uniek is!

Tip: laat een parfum, lotion, bad- of doucheproduct of aftershave samenstellen voor een vriend of vriendin of iemand anders die je eens speciaal verwennen wilt.