Gemmotherapie aanbieding

Venegem complex                50 ml.    €  22,20

Dit complex is voor personen die last hebben van zware, pijnlijke of gezwollen benen.De knop van lijsterbes ontzwelt zware benen en werkt ook in op koude handen en voeten. Paardenkastanje vergemakkelijkt de terugkerende bloedciruclatie vanuit de benen en van het bekken. De knop van tamme kastanje werkt drainerend en bestrijdt het zwaartegevoel.

Ook mensen met aandoeningen als spataderen, aambeien en oorsuizen hebben baat bij dit product


Zwarte bes    15 ml.  € 13,50                                         

Latijnse naam: Ribes nigrum gemmae

Productie op basis van vers bereide en biologisch gekweekte knoppen.

Ingrediënten: Zwarte Bes knop*, Alcohol* (35%), Water, plantaardige Glycerine

* bestanddelen afkomstig uit biologische teelt

Zwarte bes werd reeds aanbevolen in de 18e eeuw als levenselixir. De zwarte bes is één van de meest veelzijdige gemmotherapie extracten. Het is een krachtig tonicum dat een doeltreffende werking heeft op alle fysiologische stelsels van het lichaam en wordt beschouwd als een adaptogeen middel.

Gewrichten. Zwarte bes gemmo is bijzonder actief tegen reuma en ontstekingen. Het is een remedie bij artrose, jicht en pijnlijke gewrichten. Dankzij zijn cortisone-achtige werking  vervangt het de klassieke middelen die een ontsteking tegengaan, maar  zonder bijwerkingen. Het bevordert de soepelheid van pezen en ligamenten. Zwarte bes draagt bij tot het sneller genezen van botbreuken.

Luchtwegen. Het is actief op het ademhalingssysteem, bij astma (samen met de knop van hazelaar en wollige sneeuwbal), chronische bronchitis, emfyseem en allergische rhinitis. Het kan met succes worden gebruikt bij allerlei allergieën.

Circulatie. Zwarte bes staat bekend om zijn  ontstekingsremmende , ontstoppende en vaatbeschermende werking op het niveau de bloedsomloop.

Zenuwstelsel. Het wordt ook sterk aanbevolen bij vermoeidheid, aangezien het de endocriene klieren stimuleert en slaperigheid tegengaat. Het is een remedie die van natuur yang is.

Urinewegen. De zwarte bes kan gebruikt worden als diureticum,  vooral bij onvoldoende werkende nieren en helpt tegen oedeemvorming. Het kan tevens gebruikt worden bij chronische prostaatontstekingen en jicht.

 Traditionele aanwijzingen

- allergie (5 drup./dag gedurende 3 maanden)

- ontsteking (5-15 drup./dag)

- reuma (5-15 drup./dag)

 


Prijzen zijn exclusief BTW en verzendkosten!